Мощен трус в Локо (Пд)! Директори хвърлят оставки: Не може да сме параван! Напрежението стига до ексцесии между основните акционери

0
pavel kolev
Снимка: lokomotivpd.com
-
-

Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) – Павел Колев – намекна, че той и спортният директор Илко Пиргов ще подадат оставки.

„Нямахме футболни аргументи да се противопоставим на Левски. Получихме гол без положение през първото полувреме. След това, при една малко спорна ситуация, падна и втори гол и психологически нещата станаха доста сложни за нашия отбор. Като получиш два гола на стадион “Георги Аспарухов”, обикновено нещата не свършват добре.

За съжаление това е само върхът на айсберга. Отборът отдавна изпревари клуба като развитие. Клубът дърпа отбора назад. Имаме доста сериозни проблеми. С Илко Пиргов не сме си намерили имената на улицата. При тази обстановка, ако няма генерално решение на проблемите, няма как да продължим да работим по този начин. Още през лятото загатнах за тези проблеми. Доста ясно показах, че нямам намерение да ставам параван за неща, които нито са съгласувани с мен, нито ми харесват. Искам да гледам хората в очите, затова и говоря в момента. Както сме тръгнали, нещата няма да свършат добре. Има много сериозно напрежение, което стига до някакви ексцесии между основните акционери в Локомотив. Нещата преминават границите на добрия тон и ние с Илко Пиргов сме някакви заложници по средата, което се отразява зле на клуба“, заяви Колев.

„През последните 4-5 месеца успяхме да вкараме плащанията в някакъв ритъм, без да коментирам какво сме заварили. Опитахме да погасим част от задълженията. През последните 4 месеца заплатите на футболисти и персонал се плащаха сравнително навреме, а парите бяха изкарани от самия клуб. За съжаление, част от средствата, които Локомотив генерира като марка, не влязоха в Локомотив. Въпреки моите настоявания да разбера защо се случва това и къде отиват тези пари, отговор не получих, освен за част от сумите, които ми беше казано, че се дават на заем на Миньор Перник и щели да бъдат върнати. До този момент тези средства в Локомотив не съм ги видял“, допълни директорът на „смърфовете“.

„Огромен проблем имаме с екипировката – подписан е договор, който аз заварих и все още не мога да го изплатя. Да не говорим, че самата екипировка не е налична. Който е избирал фланелката, да дойде да отговори защо футболистите нямат достатъчно екипи, защо се получи така, че генерираме средства през онлайн магазина чрез поръчки и не можем да ги изпълним, защо средствата от този онлайн магазин не влизат в Локомотив (Пловдив), а отиват някъде другаде и още редица въпроси, на които аз така и не получих отговор. Може би се очакваше от нас да ходим по вода, за да докараме от Китай фланелки. Няма как да се случи, това отнема време.

Стигнахме дотам, че отборът беше заплашен от това да не бъде настанен във Враца, защото нямаше кой да плати хотела. Единият собственик плати хотела на място с кредитната си карта, доколкото имаме информация. За мен това не отива на клуб като Локомотив (Пловдив). В тази обстановка ние имаме претенции да се борим за челни места и да се конкурираме с големите клубове в България. Това е меко казано несериозно.

По тази причина аз не виждам особен смисъл да се боря повече, защото очевидно нещата в Локомотив (Пловдив) се решават някъде на друго място, а не на стадион “Лаута”.

 Акционерите са двама. Това са разговори, в които не участвам. Моята роля е да защитавам интересите на клуба и това правя в момента. Ако не го направя, аз ставам мълчалив съучастник, което няма да допусна. Затова заставам пред вас и се обръщам към феновете на Локомотив (Пловдив), защото те и в трудните, и в хубавите моменти са винаги зад клуба.

Ако няма някава промяна, няма да продължа да работя. Много неща трябва да се променят. Оперативното управление трябваше да зависи от нас. Има центрове на власт, които са изнесени извън клуба и там се взимат решенията. Ние сме изненадани на моменти от това, което се случва“, завърши Колев.

loading...