ММС с поздрави Нургюл, обеща да намери начин да я стимулира и обърна внимание на сериозен проблем

0
nurgiul salimova
Снимка: facebook.com/ChessFIDE
-

Министерството на младежта и спорта оповести позиция след сребърния медал на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат в Баку.

Ето какво написаха от ММС:

Успехът на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат за жени в Баку, Азербайджан, е пореден изключителен за българския шахмат. Това е спортно постижение, което утвърждава авторитета на България в световен мащаб и издига престижа на страната ни.

Спортните постижения на Нургюл Салимова, освен повод за радост, отново поставят в центъра на вниманието системните проблеми в българския шахмат.

Министерството няма права да се намесва в спорове между федерациите, но смята, че сегашното състояние не подпомага развитието на българския шахмат. И е необходимо да се потърсят начини за преодоляването на различията, защото каузата е обща – успехът на българските шахматисти. Министерството е готово да съдейства за възстановяване на диалога между федерациите и ще намери възможност за стимулиране на Нургюл Салимова за нейните успехи. Министър Илиев поздравява Нургюл за призовото й класиране в Баку и й пожелава шампионски титли.

loading...
#
предишна статияKotaSport TV: Ангел Стойков: Безобразно първо полувреме! Това няма да продължава
Следваща статия9-и треньор ще дебютира за ЦСКА 1948 в елита