Младенов с брутална атака по Лудогорец: Вижте какви простотии вършат! Имат цялата подкрепа на всички нива!

0
Снимка: cska.bg
-
-

Старши треньорът на ЦСКА-София – Стойчо Младенов – сподели мнението си за победата с 1:0 над Лудогорец.

„Въпреки проблемите, отпадането на няколко състезатели, които между другото ни съпътстват откакто поех отбора, изиграхме изключително силен тактически мач. Надиграхме противника и взехме ценни три точки.

Това ни е 33-ят мач, за по-малко от 5 месеца. Това е изключително голямо психическо и физическо натоварване. Агресията, която искам през всичките 90 минути, постепенно намаляваше. Тук да прибавим и съдийските отсъждания. В определени моменти пак имаше двоен аршин. Срещу Вион имаше 2 пъти поред нарушения отзад, без да се покаже картон. При Матей веднага се показва, при Мухар – също. Но няма да влизаме чак толкова в подробност, но това оказва влияние. Това пречупва агресивността, инерцията. Те при най-малкото съприкосновение падаха, имитираха ситуации, които подвеждаха съдията – дали умишлено, или не, но винаги беше в тяхна полза. Накъса играта, трудно можеш да изграждаш атаки и да завършваш, която се накъсва така. При нас се показваха картони, а при тях не се показваха. Но ние изиграхме супер мач.

2 точки са много и малко. Много, защото те имат цялата подкрепа на всички нива. Докато при нас всичко е в ущърб. Мога да цитирам и последния мач. И там имаме ситуации, които доказват критерия към ЦСКА. Това мачкане стига до период, в който започваш да се обезверяваш, да се отчайваш и да си казваш: „Нищо не можем да направим против този отбор, защото всичко е с тях“. Бъдете сигурни, че не ни обезверяват, а още повече озверяваме и днес се видя. Те не умеят да губят. Виждате ли какви скандали правят и какви простотии вършат. Те са свикнали при най-малкото падане и да им се свири. Пълна подкрепа на всички нива имат вече 10 години.

Който не издържа на напрежение, значи не е за тук. Това е ЦСКА и ЦСКА винаги се бори за победа и за първото място. Дори и да не успеем тази година, имаме план за 2 години. Но аз мисля, че можем да ги пречупим. Когато ЦСКА загуби, големи атаки и критики. Когато Лудогорец загуби – тишина и спокойствие. Осигурява им се комфорт на всички нива – на терена, извън терена, в медиите, навсякъде. Абсолютен комфорт. При нас е различно. Би трябвало и при тях да има критики, а само ние ги получаваме.

За 2 години трябва да изградя отбор, с който да пречупим Лудогорец. Аз мисля, че можем още тази година да ги пречупим с малко повече усилия и да прибавим малко качество.

Нямаме намерение да се разделяме с нито един футболист. Ако дойде някакво извънземно предложение, клубът трябва да защитава интересите си. Много е трудно зимата да вземем качество. Имаме бюджет, който не трябва да превишаваме и да нарушаваме. Ще се съобразим с него. Лятото можем да вземем качество във всяка линия“, коментира Младенов.

loading...