Митко Събев продава ПСФК Черноморец на общината

0
-

Босът на ПСФК Черноморец Митко Събев е предложил на община Бургас да откупи неговия дял в дружеството, научи KotaSport.com. В момента той притежава 50 процента от акциите чрез дружеството „Спортс пропърти мениджмънт“. То е успяло да си джироса акциите от Петрол Холдинг преди години, който по принцип е съакционер в клуба.

Митко Събев иска да напусне завинаги футбола. Той е обявил пред кмета на общината Димитър Николов, че е готов да се раздели с акциите и да ги прехвърли срещу условието да бъдат върнати неговите заеми в дружеството. Според документите Събев е дал над 6 милиона лева лични средства за издръжката на клуба и за поддържането на стадион Лазур. Преди няколко дни, както първи KotaSport.com съобщи, той обяви и продажбата на спортното съоръжение. Преговорите за ПСФК Черноморец между кмета и Събев ще продължат в следващите седмици. Крайното решение за продажбата на клуба ще бъде взето до края на годината.

По този начин общината ще има два клуба. В Нефтохимик тя също има мажоритарен дял. Финансовото състояние на ПСФК Черноморец обаче е катастрофално. Дълговете са за над 27 милиона лева, а натрупаната загуба вече достига 80 милиона лева. Клубът е и с отрицателен капитал и на практика е в състояние на технически фалит.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК