Мишо Вълчев: Първата задача на Сираков е да намери пари, защото не е милионер!

0
mihail valchev

„Меридиан Мач“ потърси една от легендите на Левски, за да разбере мнението му около последните събития на „Герена“ и очакванията му за бъдещето на клуба. Мишо Вълчев отговориха на 6 въпроса.

Зарадва ли ви новината, че Наско Сираков е новият собственик на Левски?

Сираков е емблематична фигура. Дали съм доволен – сега не мога да кажа бъдещето ще покаже дали е било за добре, че той взима акциите. Би трябвало да си е направил сметка какво да прави, защото не се случва често главният акционер да няма милиони. Доколкото знам, Сираков няма милиони и не може да издържа клуба Задълженията са доста и ще бъде важно кой ще стои зад Сираков.

Кое е първото нещо, което Наско Сираков трябва да направи на „Герена“?

Първото, кое то трябва да направи, е да намери пари. Иначе мисля, че ще се занимава и със спортно-техническата част – не вярвам, когато той е шеф, да има друг спортен директор. Затова мисля, че Сираков ще бъде близко до отбора. Ако говорим за работата с футболистите, първото нещо, което трябва да направи, е да ги сплоти. Ако го направи, нещата ще потръгнат, защото в Левски има футболисти с качества. Сега не е времето за чистка и не вярвам Сираков да почне с нея веднага.

Надявате ли се Наско да успее да убеди Мъри Стоилов да се завърне в Левски?

Не знам. Двамата имаха големи успехи, но мисля, че Стоилов няма да се съгласи да се върне скоро. След това, което постигна, той още се надява по-силен отбор от Левски да го покани. А не мисля, че от днес проблемите в клуба, включително и финансовите, ще свършат. А докато ги има, Мъри няма да иска да се върне.

Сираков каза, че ако той вземе акциите, реално всички легенди и фенове ще бъдат собственици. Какво според вас значи това?

Не мога да го разбера. Може би има предвид, че ще разчита на помощта на феновете и ветераните и ще се вслушва в мнението им…

Какво очаквате от дербито с Лудогорец?

Очаквам сериозен сблъсък между двата най-силни отбора в България. Всичко е възможно, защото е първи мач след дълга пауза. Не се знае на кого как се е отразила. Левски спокойно може да победи. А и след като вече клубът има нов собственик, това трябва да се отрази положително.

Какви са шансовете на Левски за титлата и Купата?

3а титлата са по-малки, ако изобщо може да се говори за такива. За Купата са по-големи, но аз мисля, че Левски не трябва да отписва нито един мач и на двата фронта. Всички футболисти са здрави, нямаме тежко контузени, така че имаме всички шансове да успеем. Първо заради името на клуба. Левски е задължен да си защитава името дори и в контролните мачове и трябва да побеждава и в тях. В турнира за Купата няма нищо сигурно. Затова отборът трябва да си подсигури евроучастието с място в челната тройка в първенството.

loading...