Мишо Шамара за скандалния рап на Назон: Няма нищо лошо! И феновете на Левски имат песни за ЦСКА

0
cska diukens nazon
Снимка: cska.bg

„Слънцето е горещо, добре дошли във Варна. Там има жена, искам 1 влажна. Тя ме гледа и вика: К*р за Левски“. Този текст, изпят от Дюкенс Назон, който напусна ЦСКА-София в посока Кайзериспор, предизвика сериозна реакция сред родната футболна общественост. Един от най-големите български рапъри – Мишо Шамара – сподели мнението си за скандалния клип пред „Мач Телеграф“.

„Няма нищо лошо, в Америка също всеки се опитва да бъде рапър. Хубавото нещо на цялата работа е, че навремето, освен че трябва да си рапър, трябва да имаш и способността да можеш да промотираш правилно, да достигаш до медиите. В момента социалните платформи дават възможност всичко да достига до хората и улеснява нещата. Има страшно много музика, разбира се има и такива, на които не им се получава, но има и много големи таланти. Бизнесът е станал много по-лесен за опериране. Популацията на човечеството е нараснала, нормално е да има и повече изпълнители. А ако говорим за мръсните думи, аз не съм човекът, който би дал някаква критика, защото аз съм изпял „Фенки, фенки“. Аз съм го изобретил това нещо. Създателят на простотията, Исус на мръсната в прав текст лирика. Учителите трябва да образоват хората. Ние, музикантите, трябва да забавляваме публиката. Ние сме отражение на действителността. Ако има някаква интрига между Левски и ЦСКА си е изцяло в реда на техния филм и ако феновете се кефят на това, защо не. Нека има и такива песни. Феновете на Левски няма да са щастливи, но предполагам, че и те си имат песни за ЦСКА. Това е част от ежедневието. Нека се забавляват феновете на футбола“, коментира Шамара.

Известният варненец, който от години живее и работи в САЩ, коментира и първото място на Черно море в родния елит. „Моят братовчед Калоян Георгиев е треньор на децата и младежите там. Следя какво става, особено малките, те вече имат много титли. Как бе, Черно море, нали знаеш: „Всичко, което не е до морето, е провинция“. Нали така е казал Хемингуей. Така че няма да ми се правите. Така че е нормално. „Морето ражда мъже, полето – тикви“, нали така е казал Платон. Не бе, не го е казал той, но добре звучи. Шегувам се, разбира се. Нека ни е забавно и има причини да се усмихваме, да живеем живота, който ни е даден с интерес“, заяви той. В последните дни Мишо Шамара нашумя с присъствието си в „Юнайтед Сентър“, където изгледа мача между Чикаго Булс и Сакраменто Кингс с Александър Везенков.

„Доколкото знам, преди това имахме Глушков, който също игра в НБА. Това на Везенков е огромно постижение, да. Бяхме се събрали около 500 българи, имаше организация да може да гледаме загрявката. Везенков дойде, направи си снимки с нас, основно с деца, но ние ги разблъскахме и успяхме да се снимаме с него (смее се). По случайност бях с моя приятел Шмита, който пътува от Вашингтон за това събитие. Той е много голям фен на баскетбола. Обясни ми цялата интрига по време на мача и бях впечатлен. Не съм гледал толкова много баскетбол, а той е толкова як. Много се изкефих, динамична игра, невероятна техника на играчите, не разбирам толкова много, но все пак не съм коментатор. Мачът беше в „Юнайтед Сентър“, където Чикаго Булс е изиграл някои от най-великите си мачове. В момента „биковете“ не преживяват най-добрите си дни, но знаем колко разпознаваема марка са. Това навярно е най-продаваният мърчандайз за баскетбол в света. Много хора около мен носят техните шапки и техните якета“, завръши Шамара.