Мирослав Киров успя да стигне до полуфиналите на европейското по борба

0
Снимка: БФБорба

Българският състезател Мирослав Киров успя да стигне до полуфиналите на Европейското първенство по борба свободен стил. То се провежда във Варшава, съобщиха от родната федерация.

В категория до 74 кг българинът записа две победи, като се справи с Малик Михаел Амине (Сан Марино) с 5:1, а на четвъртфиналите се наложи над Митчел Финесилвър (Израел) – 8:3. И по-късно днес ще излезе за място на финала срещу молдовеца Валентин Борзин, европейски шампион за юноши от 2019-а.

Останалите ни представители загубиха, но са с шансове за репешаж.

При 61-килограмовите Георги Вангелов бе спрян на старта от Абасгаджи Магомедов, шампион на Русия и победител на световната купа в Белград през декември, с туш.

В категория до 86 кг Джемал Али също падна с туш за 2,26 мин от класния беларусин Али Шабанау, четирикратен бронзов медалист от световни първенства.

Натурализираният у нас чеченец Ахмед Батаев се справи с грузинеца Иракли Мицитури – 5:2 в категория до 92 кг, на четвъртфиналите обаче азерът Осман Нурмагомедов не му позволи да продължи – 2:7.

При тежките до 125 кг Ислам Адизов претърпя поражение с технически туш 0:11 от беларусина Джанис Храмянку.

Полуфиналите започват от 17:45 часа българско време. Финалите са от 19:00 до 22:00 часа наше време, в които ще имаме един наш представител.

Микяй Наим ще спори за бронза с украинеца Камил Керимов при 57-килограмовите. А в категория до 65 кг Рухан Расим не успя да преодолее репешажите и отпадна, съобщиха още от Българската федерация по борба.

loading...