Миньор иска допълнителна охрана заради страх от линч

0

Неволите в Перник нямат край през този сезон. А в неделя може да стане още по-страшно, пише „Мач Телеграф“. „Чуковете“ настояват за допълнителна охрана за мача с Янтра, който може да се окаже последен за тях във Втора лига. Перничани, които бяха сочени за фаворити за влизане в елита, сега са твърдо под чертата. Тимът се намира на незавидното предпоследно място и трябва да се надява на чудо. То е свързано с издънки на Витоша, който приема у дома Крумовград, както и на комшиите от Струмска слава срещу Марица, а не на последно място и на Созопол срещу втория тим на ЦСКА 1948. Според специалистите в Миньор трябва да се стягат за участие при аматьорите. Там обаче все още не искат да признаят истината. Макар и да съзнават какво ги чакат при провал в домакинството на Янтра. Нищо, че и успех в този мач няма да бъде достатъчен, ако останалите не се издънят.

Затова от Миньор настояват за допълнителна охрана на мача с Вили Вуцов и компания. „Чуковете“ се притесняват, че този път няма да мине само със събличане на фланелките и конско, както бе при издънката със Созопол, който постави Красимир Петров и компания в неприятната ситуация. Ултрасите на „чуковете“ стягат линч за любимците си, които им скъсаха нервите с изявите си от началото на сезона. Самото първенство бе белязано и с напрежение по оста фенове-ръководство. Стигна се до там, че Общината се отдръпне от Миньор.

В същото време в Радомир обявиха пълна бойна готовност за неделя и призоваха мало и голямо на „Христо Радованов“. „Този мач не е просто футболна среща, той е битка за нашето място в професионалния футбол, за нашата идентичност като отбор. Искаме да покажем на всички, които се опитват да ни пречат, че ние сме тук, готови да се изправим пред всяко предизвикателство и да се борим до последния сигнал на съдията. Приканваме всички фенове на Струмска слава и гражданите на Радомир да се съберат на стадиона и да покажат своята непоколебима подкрепа. Нека изпълним въздуха с песни, пламенен вик и бран на отбора ни“, обявиха от Струмска слава.