Министър Илиев: Над 100 000 деца спортуват по програмите и дейностите на ММС през тази година

0
19
Снимка: ММС
-

„Всяко дете има дарба. Разликата между децата, които награждаваме за спортни постижения и тези в публиката е, че едните вече са открили своя талант, знаят какви искат да бъдат, проявяват постоянство, труд и дисциплина, за да стигнат до медалите. Дано бързо всеки един от Вас открие каква е неговата мечта в живота и да си представи какъв иска да е след 10 или 20 г. Защото това е най-важното – да знаеш на какво да се посветиш“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към децата, участващи в тържественото заседание по повод 20 години Съвет на децата. Единственият национален детски консултативен орган е към председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Илиев бе категоричен, че основен приоритет за Министерството на младежта и спорта е да разкрива и подобрява условията, в които децата могат да спортуват. През настоящата 2023 г. се реализират 237 проекта на спортни организации по 7 програми и дейности на ММС като обхванатите по тях деца са над 100 000, посочи Димитър Илиев. Така например по програмата „Спорт за децата в свободното време“ са сключени договори със 152 спортни клуба като в планираните занимания участват над 6000 деца. Вниманието на подрастващите привличат също програмите „Научи се да плуваш“, „Спорт за деца в риск“, за развитие на спорта за учащи и др.

„Спортът е важен, защото чрез него придобиваме качества, които по друг начин може би няма да можем да развием. Той ни учи да играем честно, на труд, да бъдем постоянни и дисциплинирани“, посочи Илиев. В този контекст министърът анонсира утрешния старт на кампанията за спорта за всички на ММС, сред чиито цели е да мотивира децата да оставят електронните устройства и да започнат да тренират в името на здравословен и качествен живот.

loading...
#
предишна статияСтенли изригна срещу БФС: Камъни и колове за тези таратутняци! Омагьосан кръг, ръководещ се от задлъжнели, неподготвени и корумпирани хора!
Следваща статияБотев (Пд) дава скайбоксове на “Колежа” под наем (ВИДЕО)