Месут Йозил: Расизмът е проблем в Германия

0
Iozil

Полузащитникът на Арсенал – Месут Йозил не съжалява за решението си да се откаже от националния отбор на Германия. По думите му расизмът е голям проблем в Германия и това е причината той да прекрати участието си в Бундестима.

31-годишният халф от турски произход сложи край на кариерата си в Бундестима след световното първенство през 2018 година, като заяви, че е бил жертва на расистки обиди след съвместната му снимка с турския президент Реджеп Ердоган преди шампионата в Русия.

„С времето съм сигурен, че решението ми да се откажа от Бундестима е правилно. Беше труден период за мен, играх девет години за Германия и бях един от най-успешните футболисти. Спечелих световната титла, играх доста мачове и дадох всичко от себе си. Но след снимката се почувствах незащитен. Получих расистки обиди, дори от политици и публични личности, а никой от Бундестима не дойде да ме подкрепи“, каза Йозил пред „Атлетик“.

Йозил, който е роден в Германия, а родителите му са турци, каза, че расизмът става проблем в страната.
„Има големи проблеми в Германия. Расизмът вече не е само в крайно дясното, а се разпространява и сред средната класа“, каза още Йозил.