Местните избори пак създадат хаос с футболната програмата у нас

0
futbol topka
-

Предстоящите местни избори може да създадат хаос с футболната програмата у нас. Вотът бе насрочен за 29 октомври (неделя). Седмица по-късно – на 5 ноември (неделя), ще се проведат балотажите в градовете, където е необходимо. Между тези две дати са предвидени мачовете от 1/16-финалите за купата, когато вече се включват и елитните отбори. По предварителна програма те трябва да са на 31 октомври, 1 и 2 ноември (вторник, сряда и четвъртък).

Това струпване на дати и местните избори най-вероятно ще доведат да объркване на програмата и нейното пренареждане. Именно това бави определянето на датата за жребия за 1/16-финалите, защото все още няма категорична яснота кога ще се състоят срещите от тази фаза.

По стара традиция полицията отказва да охранява футболните мачове, когато има вот, и това прави невъзможно тяхното провеждане в съботните и неделните дни.

По предварителен разчет в уикенда на 28-29 октомври трябва да се играят двубоите от 15-ия кръг, който е последен от първия дял на редовния сезон. Заради изборите тези мачове най-вероятно ще се проведат по-рано – на 26 и 27 октомври (четвъртък и петък). Може да има и някои на 30 октомври (понеделник). Ден по-късно обаче трябва да започнат срещите за купата от 1/16-финалите. С оглед на балотажите на 5 ноември (неделя), 16-ият кръг, който е в уикенда на 4-5 ноември, ще трябва също да бъде изтеглен по-рано (2-3 ноември) или пренасрочен за по-късно – след 6 ноември (понеделник). Интересното е, че на 26 октомври и 9 ноември Лудогорец пък има мачове от групата си за Лигата на конференциите – два пъти с Фенербахче.

Цялата тази гимнастика ще доведе до сериозно объркване на календара в Първа лига, Втора лига и саботиране на Купата на България. В момента ПФЛ и БФС търсят най-точния вариант за излизане от тази ситуация, която се повтаря на всеки вот у нас…/ „Тема спорт“