Месо с допинг стряска волейболистите в Китай

0
BULGARIQ VOLEY

България започна с много трудна победа участието си в първия турнир от Лигата на нациите по волейбол. В Нингбо националите ни измъкнаха 3:2 (25:18, 18:25, 19:25, 25:17, 15:11) срещу домакина Китай.

Днес пък нашите ще излязат срещу САЩ, а в неделя е сблъсъкът с Аржентина. И двата мача са от 11:00 ч. българско време.

Близо 30 китайски треньори пожелаха да гледат последната тренировка на нашите национали. Преди това те поискаха разрешение от наставника Пламен Константинов, който им каза, че няма нищо против. Китайците изгледаха заниманието с повишено внимание и оживено коментираха помежду си.

Повечето състезатели се оплакаха от храната в хотела, която е подчинена изцяло на китайската кухня. Почти всички ястия са пържени, липсва задължителната за спортисти паста, която е заменена с местни нудъли. Преди пристигането на тима в Нингбо в българския щаб получиха официално писмо от международната федерация, в което се съобщава, че трябва да се внимава с консумацията на месо в Китай, Макао и Хонконг.

Още през зимата Медицинската комисия на FIVB обърнала внимание на факта, че там са получени множество проби на месо, съдържащо забраненото вещество кленбутерол. То е в графата на забранените от WADA субстанции и води до наказание при употреба. В случая най-вероятно става дума за третиране на животни със забранени препарати с цел ускоряване на растежа.

Националите се прибират от Китай във вторник на обяд, а следващият турнир от лигата ще бъде от 1 до 3 юни в столичната зала „Арена Армеец“. Там нашите ще премерят сили с отборите на Русия, Сърбия и Австралия. В България ще има още един турнир -от 15 до 17 юни във варненската „Конгресна“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук