Мениджърът на Кубрат: Той ще се бори срещу сексуалното насилие

0
kubrat pulev sushi

Мениджърът на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев Ивайло Гоцев говори пред медиите след повторното изслушване на Кобрата от атлетическата комисия на щата Калифорния по жалбата за сексуално насилие от страна на репортерката Дженифър Равало.
Българинът вече е с възстановен лиценз за територията на САЩ, след като комисията прецени, че е изпълнил всички препоръки. При рецидив обаче лицензът му ще бъде отнет завинаги.
Пулев беше разследван, защото целуна Равало по време на интервю след успеха си над Богдан Дину. Равало нае влиятелната адвокатка Глория Олред по казуса, лицензът на Пулев беше временно отнет, а самият той задължен да посещава курсове по превенция на сексуалното насилие.
От комисията изискаха от него да участва в кампания срещу този род посегателства, за което Кобрата изрази готовност като дори обеща да популяризира нещата и в България. Гоцев потвърди тези негови намерения.
“Изслушването мина добре. Кубрат изпълни всички предписания и дори ги надмина. Най-важното обаче е, че иска да направи още, като помогне на други да не допускат неговата грешка. Всички имат мнение по случая. Кубрат си научи урока и желанието му е да покаже и на останалите спортисти как трябва да се държат в подобна ситуация”, коментира Гоцев.
С възстановявавенето на лиценза на дневен ред вече идват чисто боксовите въпроси. Пулев е задължителен претендент за титлата във версия IBF, която се държи от мексиканеца Анди Руис.
“Не е спирал тренировки в последните месеци. Сега трябва да искаме възможност да се бори за пояса с Руис”, коментира Гоцев, който заедно с партньора си в компанията Epic Sports Джон Уирт е имал предвидена среща вчера с шефа на Top Rank Боб Аръм за обсъждане на следващия мач на Кобрата.