Медал за България от Президентс къп в Турция

0
IMG 20190212 WA00081
-
-
Многобройна и силна конкуренция белязаха четвъртото издание на престижния турнир President’s Cup – G2 в Анталия, Турция. Рекордно високата бройка на таекуондисти, с по над 90 състезателя в категория, направиха броя на мачовете за медал над пет, а за злато над седем.
kalo 5
Владимир Далаклиев успя да преодолее противниците си в 5 поредни мача и спечели бронзовото отличие. Влади взе четири двубоя, срещу представители на Русия, САЩ, Казахстан и Хърватска. На полуфиналите той се изправи срещу испанската сила в кат. до 68 кг. Хавиер Поло. Българинът не отстъпваше  на испанеца, който е в челните места на олимпийската ранглиста, но 4 точки лишиха Влади от по голям медал.
Митко Джорджев също в кат -68кг. стартира отлично, но контузия в крака го лиши от шанса да продължи в третия си мач. В първите две срещи Джорджев беляза победи, но контузията, която съперникът му нанесе му попречи да продължи.В категория до 63кг. Калоян Бинев изигра много добър първи мач, но 2 точки разлика с опонента му от Азербайджан го спряха по пътя за медал. Председателят на БФТ и президент на World Taekwondo European Union, Слави Бинев също беше в Анталия за да подкрепя националите ни. Те продължават битките си още следващата седмица на, силният турнир с ранг G2- Egypt Open.
Припомняме, че остава само месец и до Европейското първенство Multi European Championships, което ще се проведе в София през март. За първи път, освен всички дисциплини, ще бъдат включени и характерните до сега за ITF „breaking test“ и демонстрации за всички участници от бойните изкуства, които притежават Гал сертификат.