Майкъла: На „Армията“ биехме, който си искаме и когато го хванем! Този стадион ни даде всичко

0
georgi iliev maikala
-
-

След мача с Лудогорец крепостта на ЦСКА-София -„Българска армия“ – ще бъде затворена за така дългоочакваната реконструкция. 73 години вече стадионът е арена на велики мачове и събития. Легендата на ЦСКА – Георги Илиев – Майкъла – сподели пред „Мач Телеграф“, че няма да си запази нищо за спомен от „Българска армия“.

„С ЦСКА имам много любими мачове, които съм изиграл на „Армията“. Ние на „Армията“ тези мачове ги печелихме без проблеми. Най-големите мачове сме ги играли на „Васил Левски“ пред 70 000 зрители. На „Армията“ биехме, който си искаме и когато го хванем. Не мога да определя един конкретен любим мач. Брояхме си само европейските мачове, защото в България биехме всеки. Не им обръщахме внимание на тези мачове от първенството. На „Народна армия“ не сме имали никога проблеми. Когато отстраняваш Нотингам, Ливърпул и Монако, какво да говорим за българското първенство. Нашият отбор беше на ниво Европа, а не на ниво България. Моето любимо място от онези години беше долу на терена. Всичко друго е за феновете. Любимо ми беше, когато минавахме през Добри домакина да си вземем екипа и да излезем на терена“, заяви той.

„Това, което съм направил в ложата като изпълнителен директор, говори достатъчно за това, което съм дал на ЦСКА, след като съм приключил с футбола. Всичко това горе. Сега темата е нов стадион. Важното е да направим нов стадион и да станем шампиони. Това е по-важно от всичко. Няма да си запазя нещо за спомен от старото съоръжение. Трябва да гледаме напред. Не бива да се връщаме назад. Това е за феновете. Те да си вземат каквото им харесва от стадиона. Другото трябва да отиде в музея на ЦСКА. Това е историята на клуба. Този стадион ни даде всичко. Този клуб ни научи да бъдем победители. Научи ни на дисциплина и отговорност“, каза Майкъла.

„Отборът не играе добре, но печели. Славия с осем българи игра по-добре от ЦСКА. Нямахме никакво превъзходство над Славия. Когато става въпрос за Купата, е по-добре да се класираш, отколкото да гледаш как играеш. Очаквам с Лудогорец да стане хубав мач. Това ни е шансът. Никой не ни пречи. Това е среща, в която трябва играчите да се докажат. ЦСКА има два мача. Един с Левски и един с Лудогорец“, завърши Илиев.

loading...