Майкъла: Футболистите ги интересуват парите, а не ЦСКА! Почти всички клубове са заплашени да закъсат много сериозно

0
georgi iliev maikala

Бившият футболист и директор в ЦСКА Георги Илиев – Майкъла говори пред „Тема Спорт“ за ситуацията с коронавируса и как пандемията се отразява генерално на футбола и бизнеса у нас. Самият Илиев има фирми и също е засегнат от ситуацията.

„Тежко е за всички. Това е проверка за народа. На първо място е оцеляването. Лошото е, че в момента бизнес няма. Няма каква работа да дадем на служителите си в момента. И да си продадем колите – никой не иска да ги купи сега. Докъдето имам възможност ще плащам, но имаме и кредити, лизинги. Няма бизнес без кредити. На мен ми затвориха два хотела. Най-лошото е, че не знаеш какво ще стане утре“, казва Майкъла. Той е на мнение, че ситуацията в ЦСКА-София и Левски ще е много тежка, защото имат доста чужденци.

„Това са заплати, квартири, осигуровки, данъци… Почти всички клубове са заплашени да закъсат много сериозно. А и ако играчите не поискат сами да си намалят заплатите, тогава става още по-тежко. Тях ги интересуват парите, а не ЦСКА. Не ги интересува, че ще се прави стадион. Те искат да напълнят сметката и това е. Аз смятам, че футболистите трябва да намалят заплатите си наполовина в тази ситуация“, допълва Георги Илиев. Според него приоритет пред „червените“ в момента трябва да е стадионът, а не купи и турнири.