Матей Казийски не се спира и на 38!Смени отбора в Италия…

0
matey kaziyski milano
-

Един от най-добрите български волейболисти Матей Казийски официално бе представен като играч на Алианц Милано. Само преди няколко дни Казийски стана шампион на Италия за 5-и път с тима на Итас Тренто, като сега постави подписа си на договор за 2 години с клуба от Милано.

На представянето си, 39-годишният волейболист заяви: „Готов съм и поемам цялата отговорност. Подписах двугодишен договор, защото гарантирах, че ще издържа физически. Все още се чувствам във форма и, в кавички, достатъчно млад, за да поддържам темпото и да дам каквото мога от себе си. Мислех да остана в Тренто до края на кариерата си, но те искаха да се обновяват, а аз все още нямах идеята да напускам терен. Фактът да се върна да играя като посрещач в Милано беше един от ключовете да подпиша, дори все още смятам, че съм способен да играя като диагонал, ако е необходимо. Хареса ми проекта тук и колкото повече го опознавам, толкова повече ми харесва. Ще видим дали мога да бъда част от него. Поздравявам Милано за края на сезона“.
„Когато пристигнах в Тренто, ситуацията беше малко подобна на тази в Милано. Това беше клуб, който израстваше, но на който му липсваше нещо повече, за да стигне до края. Идеята беше да доведем отбора до победа след 2-3 години, но ние успяхме да извървим целия път още в началото и това ни даде много силен тласък да създадем много силно движение в Тренто. Горе-долу има прилика с тук и това също ме подтикна да направя този избор“, добави Казийски.

„Все още нямам желание да спра да играя. Отлагам това решение. Сега мисля да играя колкото мога по-дълго и тогава ще реша“, завърши българският посрещач.