Мъри вдигнал 3 пъти цената на Левски

0
Снимка: levski.bg
-
-

“За година и половина в “Левски” има прогрес в три направления – феновете, отбор, играчи и ръководители. Мога да сложа оценка 6+.”

Това каза на прощалната си пресконференция Станимир Стоилов. Минути преди да изрече тези думи, Мъри обяви, че напуска “сините”.

Оказва се, че работата на Станимир Стоилов начело на столичани заслужава дори по-висока от поставената от него 6+. Когато Стоилов поема отбора през септември 2021 г., цената на всички футболисти е някъде около 7 млн. евро. Данните са от авторитетното издание Transfermarkt. За сравнение 584 дни по-късно стойността на футболистите на “сините” е скочила 3 пъти. Към днешна дата всички 26 играчи на столичани струват точно 20,25 млн. евро. С огромна заслуга за резкия скок в цената на играчите, разбира се, е Стоилов.

Любопитно е да се отбележи, че немалко от играчите, които Мъри заварва на “Герена”, в момента също са част от отбора. Такъв е случаят с младия Пламен Андреев. По времето, когато треньорът се завърна на “Герена” след 13-годишно чакане, невръстният още вратар е оценен на едва 300 хил. евро. За по-малко от 2 години цената му скача малко над 4 пъти. Настоящият капитан на “сините” в момента е оценен на 1,2 млн. евро.

Друг от младите таланти от школата на “Герена” също увеличава цената си. Защитникът Патрик-Габриел Галчев вече струва половин милион. А преди 19 месеца талантът е оценен на едва 300 хил.

Добрата работа на Стоилов е видна и от привлечените от него играчи, чиято стойност също се вдига многократно. Взетият без пари бранител Сонко Сундберг сега е обект на интерес от гръцкия колос “Панатинайкос”. Според информациите от южната ни съседка борещият се за титлата отбор е готов да извади 1,5 млн. евро за правата на шведа.

Същото важи и за друг защитник – Хосе Кордоба. Панамският исполин бе взет от “сините” за минимална сума от “Етър”. Сега той е оценен на точно 2 млн. евро, въпреки че през зимата руски тим предлага с половин милион повече за правата му./ 24chasa.bg

loading...