Мъри Стоилов: Наскоро напуснах Левски,трябва ми ново предизвикателство

0
stanimir stoilov
Снимка: levski.bg
-
-

Доскорошният треньор на Левски Станимир Стоилов заяви, че има интерес да работи в някой от големите гръцки клубове. 56-годишният специалист напусна “сините” на 8 април заради различия с клубното ръководство. След това спекулациите за неговото бъдеще започнаха, а през миналата седмица в гръцките медии се появи информация, че интерес към родния треньор има от страна на Арис Солун. В последствие обаче от клуба отрекоха за преговори с българина.

„Наскоро напуснах Левски и търся ново футболно предизвикателство в кариерата си. При определени условия гръцкият футбол е среда, в която бих работил. Ако получа предложение от голям отбор от страната, бих го разгледал с интерес“, коментира Стоилов за местното издание SDNA.

Станимир Стоилов има солиден треньорски опит зад граница. Той стана четири пъти поред шампион на Казахстан с Астана в периода 2014-2017 година, като изведе отбора и до участие в групите на Шампионската лига през сезон 2015/2016 и в групите на Лига Европа през 2016/2017. Преди това той беше наставник и на кипърския гранд Анортозис от декември 2010 до септември 2011 година.

Стоилов на два пъти води националния тим на България, първо временно от април до юни 2007 година, а след това и за постоянно от началото на 2009 до септември 2010 година. Той е бил селекционер и на Казахстан за 12 месеца от януари 2018 година.