Мъри: Националният отбор олицетворява футбола в България, състоянието на клубовете и работата с юношите

0
-
-

„За никого не е тайна, че Англия има по-стойностният отбор и по-силни играчи. За нас е важно как ще се представим максимално според възможностите си, как ще изглеждаме, а и какъв избор от футболисти е направен“, обяви бившият национал и селекционер Станимир Стоилов пред „Меридиан Мач“.

„Ние трябва да гледаме най-вече как се представяме срещу отборите от нашата черга. Защото този отбор е олицетворение на футбола в България. Работата с юношите, състоянието на клубовете ни. Естествено, надявам се да се покажем добре“, продължи той и допълни, че отново би заложил да се надигравал с Англия, ако бе селекционер.

„Аз не мога да кажа на футболистите си да атакуват в един мач, а в друг да се бранят. Винаги съм искал да играят по един начин. Срещу Англия се представихме добре, просто те вкараха от четири удара. Знаехме, че няма да се класираме. Важното бе да направим опит да видим какво можем. А и по този начин най-лесно може да се видят къде не вървят нещата по линии, къде изоставаме. Да се поправят слабостите. Сега също нямаме големи шансове да се класираме. Затова трябва да се гради за следващите квалификации“, заяви Стоилов.

„И преди сме правили добри мачове с Англия. Затова всички трябва да си обичаме националния отбор, да го подкрепяме, защото ние си го изградихме по такъв начин. От школите до клубовете“, завърши Мъри.

loading...