Марек дава шанс на млади футболисти днес в Кюстендил

0
-

Първенецът на Югозападната Трета лига Марек има да изиграе още 3 кръга при аматьорите, преди да стане част от по-горното ниво. В събота от 18 ч. на дупничани им предстои гостуване на Кюстендил. След като резултатът от мача е без значение за крайното класиране, в Марек могат да подходят по-спокойно в иначе лютия сблъсък. Треньорът Танчо Калпаков обаче мисли в перспектива, като ще бъде дадена възможност и на футболистите с по-малко игрови минути дотук.

„Вече изпълнихме целта си относно класирането. Имаме обаче и други задачи за решаване. Трябва да видим на кои млади момчета ще можем да разчитаме в професионалния футбол през новия сезон. Именно на такива най-вече ще дадем шанс в Кюстендил. Не сме отписали мача. Напротив, ще излезем със състав, който да спечели двубоя“, коментира Калпаков.

От отсрещния лагер пък виждат шанса си да запишат положителен резултат срещу дупничани.

„Предстои мач срещу първенеца. Излизаме с амбицията на победим лидера. Вярвам, че двата отбора ще изиграят качествен мач, защото имат потенциал да го направят“, коментира старши треньорът на Кюстендил Мартин Йорданов. Неговият тим е трети в класирането.

Академик Свищов с нова важна придобивка(СНИМКИ)

loading...
предишна статияЧерно море без трима основни футболисти срещу ЦСКА-София
Следваща статияД-р Маджуров в “От воле”: За развитието на Дея, амбициите, селекцията, ще има ли треньорска рокада…