Манолев: За каква младост говори Кръстаич?! Когато няма резултати…

0
Снимка: fcpirin.com
-
-

Бившият национал на България – Станислав Манолев – сподели впечатленията си от мача с Иран и очакванията за двубоя с Черна гора.

„Срещу Черна гора ще ни бъде много трудно. Като им погледнем състава доста от техните играчи играят в добри отбори. А като погледнем нашия национален отбор, ще видим, че нямаме играчи, които да са в силните първенства в Европа. Може би изключение прави единствено Илия Груев, който отиде в Чемпиъншип. Него го свързваха и с Аякс, а мисля, че там щеше доста да му допадне. Той е техничен футболист, а във второто ниво на Англия си мисля, че ще му е много трудно. Поражението от Иран ще се отрази. Това е национален отбор и когато няма резултати винаги се отразява. Играта на тима е слаба. И аз съм бил в националния и знам какво е след слаб резултат или мач какви са негативите спрямо играчите. Доста слаби резултати се натрупаха и ще продължават да се трупат. Защото в България имаме доста талантливи футболисти, но според мен не се работи правилно. Те не излизат да се доразвият в чужбина и остават тук. В даден момент почват да седят само на скамейката. Във водещите ни отбори играят много малко българи. Това е минус за националния ни отбор, защото ние нямаме продукти. Трябва от по-ранна възраст да се налагат младите момчета и да се продават след това. В чужбина ги развиват, а ние тук не знам какво правим с тях. Отиват надолу. Нормално е да няма резултати”, започна Манолев пред “Мач Телеграф”.

„Младен Кръстаич говори много за младостта. Каква младост? Голяма част от тези играчи имат по 100-200 мача в Първа лига. За каква младост говорим?! В Аякс играят млади играчи. Видяхме каква лекция изнесоха на Лудогорец в Разград. Погледнете им средната възраст. Това е младост. Нашите играчи имат по 4-5 сезона в Първа лига. Това не е младост. Те трябва да градят и да се вдигат нагоре. Няма как да стане при положение, че играчите ни не играят в топ първенствата. Трябва да се работи с мениджъри и да излизат, колкото се може по-рано. Не мога да кажа дали Кръстаич трябва да бъде сменен. Когато няма резултати, това е съвсем нормално нещо. Има си хора, които отговарят за тези неща. Ще бъде много тежко срещу Черна гора”, завърши Манолев.

loading...
#
предишна статияПърво в KOTASPORT: Двама чужденци плашат да си тръгнат от Локо Сф
Следваща статияБорислав с класика срещу Кричим