Манолев: Мотивацията срещу ЦСКА винаги е двойна! Пирин може да създаде много проблеми на „червените“

0
Снимка: fcpirin.com

Пирин има силни страни в играта си, които могат да създадат проблеми на ЦСКА-София, сигурен е бившият играч на „орлетата“ Станислав Манолев.

„Пирин не отива като обречен в София. Гледах ги срещу Лудогорец и мога да кажа, че играха като равен с равен до автогола на Бодуров. Имат доста млади и нахъсани момчета, които играят силно. За тяхната игра можем да кажем само хубави неща, още повече, че Пирин е в доста тежко финансово положение и въпреки това момчетата играят, борят се и постигат положителни резултати. Пирин играе добре в защита, а напред има доста бързи футболисти – Комано, Тасев, които могат да надбягат всяка една защита в България, така че на контри смятам, че могат да създадат много проблеми на ЦСКА“, подчерта бившият национал.

Гостуване на „червените“ в София винаги е трудно изпитание, категоричен е Манолев.

„ЦСКА е един от топ отборите в България, така че винаги е трудно да се играе там. Мотивацията обаче винаги е двойна, когато се играе срещу този отбор“.

Стилът на Александър Бабич започва да се откроява, сподели още Манолев.

„Вече се вижда някакъв почерк на треньора. Разбира се, той не е правил подготовка и селекция, а работи и играе с това, с което разполага. Смятам, че футболистите се справят много добре под негово ръководство“.

„Ако отборът продължава да играе по същия начин, мисля, че спокойно ще се спаси“, подчерта бившият защитник на ПСВ.

„Немската и холандската школа са едни от най-добрите. Те са големи професионалисти, така че се надявам тази инициатива на клуба да се превърне в един огромен плюс не само за Пирин и Югозападна България, а за целия български футбол. В нашия край се раждат много таланти, които после просто трябва да бъдат развити правилно“, каза Манолев относно сключения наскоро от Пирин договор с германската система за обучение MFS, чиято цел е индивидуалното развитие и подобряване на качествата на футболистите.

ЦСКА-София с импулс от Левски и мисъл за Ботев (Пд)