Махат таксите за големите набори в ДЮШ на Левски

0
levski u19 iordan petkov

Юношеските формации на Левски вече ще са задължени да играят в система на игра 4-3-3. Това заявиха директорът на школата на „сините“ Йончо Арсов и главният методист доц. Емил Атанасов на пресконференция на „Герена“. Двамата заявиха, че е било преценено, че тази система е най-подходяща за тактическото израстване на юношите на клуба.
За отбелязване е, че Левски ще изповядва футболната философия на Аякс, като в холандския гранд от край време използват 4-3-3 във „футбол 11“. Арсов и Атанасов разкриха и нови имена, които се присъединяват към клубния ДЮШ.
На очи се набива името на Христо Арангелов, който става главен треньор на възрасти от 16 до 19 години. До съвсем скоро Арангелов водеше Септември (София) в Първа лига. Тодор Симов пък ще е главен треньор на възрасти от 13 до 15 години, а Данаил Иванов ще отговаря за най-малките възрасти. Последният досега е работил с децата на „Герена“.
Освен това днес стана ясно, че таксите във „футбол 11“ отпадат. Йончо Арсов обясни, че главният треньор няма да има право на смени, на разбор и да се меси в работата на старши треньорите. „Главният треньор трябва да наблюдава как се прилага концепцията ни и как се прилага реализирането на нашите изисквания“, обясни още той.
Шефът на „синята“ школа добави, че двата изкуствени терена, които ще се изградят за школата, ще бъдат за „футбол 5“ и „футбол 9“. В същото време на базата на Левски ще започнат ремонтни дейности. Те ще засегнат общежитието, като е предвиден и ремонт на съблекалните за школата, които ще нараснат от четири на осем. Планирано е изграждането и на възстановителен център, както и създаването на специална треньорска стая за анализи.