Магуайър вън от националния отбор, а сега и като капитан на Юнайтед?

-
-

Съдът в Гърция официално обяви Хари Магуайър за виновен за нападение над служител на реда, указване на съпротива при арест и за многократни опити за подкуп на органите на реда, пише SkySports. Той бе осъден на 21 месеца и 10 дни затвор, които ще бъдат изтърпени условно, имайки предвид, че е първо сериозно провинение на английския футболист. Изпитателният срок е три години, а от лагера му ще обжалват обвиненията.

Всичко това не остана и без последствия за футболната кариера на Магуайър. Веднага след случката се появиха множество спекулации в медиите, че той няма да бъде повикан от селекционера на английския национален отбор, Гарет Саутгейт. Противно на очакванията обаче, първоначално капитанът на Юнайтед бе сред селектираните футболисти.

Английският национал пледираше за невинен, но бе признат за виновен във вторник по всички обвинения, които бяха повдигнати срещу него. След това развитие на ситуацията, Саутгейт промени своето решение и изхвърли Магуайър от състава. Но проблемите на 27-годишният футболист не свършват до там.

Гарет Саутгейт е взел своето решение, след като се е свързал с Манчестър Юнайтед. Те са се съгласили взаимно, че е по-добре за него в тези времена да бъде далеч от публичност. Това поставя под въпрос и мястото на Магуайър в Манчестър Юнайтед като капитан.

Солскяер е наясно, че тези събития ще повдигнат доста въпроси относно това, дали настоящият капитан на отбора може да продължи като такъв да бъде модел за подражание и посланик на клуба. В същото време обаче, ако сега бъде премахнат и като капитан на отбора, това ще постави под въпрос тяхното виждане по казуса за невинността му.

Засега от клуба не мислят за посочване на нов капитан и Хари Магуайър остава първия им избор за лидер на отбора.