Маг Илиан пак извади заек от цилиндъра

0
Снимка: chernomorepfc.bg
-
-

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев като един истински магьосник за пореден път бръкна в цилиндъра и извади заек. На показ, без грам притеснение, изкара поредния талант на варненци. Като титуляр срещу Локомотив София започна 17-годишният Николай Златев. Продуктът на ДЮШ на моряците стартира на дясното крило и остана на терена до 82-ата минута. Златев се представи изключително прилично и спокойно можем да кажем, че оправда доверието и не подведе Илиев.
Бъдещето е пред него. Интересното е, че той замени на дясното крило друг талант, на когото наставникът даде път преди време – Велислав Василев (21 г.).

Славният футболист за пореден път доказа, че който се труди, ще получи шанс и че думите му за налагането на млади български играчи не остават като празни приказки във въздуха. За разлика от много негови, колеги Илиан има топки и не го е страх. Както не ги е страх и младите надежди на Черно море. Този сезон варненци ще разчитат на 50% футболисти, произлезли от школата. Всички до един надъхани и готови за здрави битки. Специалистът обаче и умело държи младоците здраво стъпили на земята и не позволява нито за миг да си вирнат носа. Впрочем през миналия Златев седем пъти влезе в игра в мач от Първа лига. Илиев умело и постепенно му даваше време, за да се стигне до 10 юли 2022-а, когато започна като титуляр срещу Локо София в „Надежда“ още в първия кръг.

Дебютира в елита две лета по-рано – на 11 юли 2020-а, когато е едва на 15 години. Тогава заради многото заразени с коронавирус Николай получи шанс в плейофа полуфинал за Лига Европа срещу Ботев Пловдив. 24 месеца по-късно той вече мечтае…

„Тема спорт“