Люпко запълни защитата, но загуби атаката

0
liupko petrovich
Снимка: cska.bg

Не е като да звучи изненадващо, но след официалното назначение на Люпко Петрович детайлите в „червената“ защита се напаснаха, но голяма суша удари атаката. В четирите си срещи, сред които и двата тежки мача с Осиек, „армейците“ допуснаха едва 2 попадения, които в крайна сметка не попречиха на успеха на тима.

Не само заради висящото положение в защита на Бодуров, центърът на отбраната създаваше изключителни проблеми на „армейците“. Първите три мача на новото попълнение Раул Албентоса показаха, че дори и с липсата на игрова практика, испанецът е научен играч, който може с минимални усилия да постигне максимален ефект. Той не само е солиден в центъра на защитата, но има поглед върху играта и умее добре да изнася топката. Най-чистото положение при гостуването на Осиек бе създадено именно от него с великолепния му пас към Али Coy.

Ако проблемите с Бодуров приключат, то ЦСКА-София на този етап ще разполага с най-добрата централна двойка защитници в първенството. Те обаче едва ли са някаква по-далечна перспектива, защото Бодуров все пак е на 33 година, а кариерата показва, че Албентоса е доста чуплив.

Определено обаче ЦСКА-София ще страда заради слабата си резултатност. „Червените“ вкараха едва четири гола в четирите си срещи при Люпко, като защитите на два от съперниците – Славия и Ботев Вараца, са на доста ниско ниво. И проблемът не е само в малкото попадения, но и в нищожния брой създадени положения. Като цяло по-прибраният отбор на ЦСКА-София оставя напълно без подкрепа Али Coy, докато той е раздвижен нападател, който успява да създава положения на съотборниците си, а не само да консумира.