Людмил Киров разкри за разбирателство с четирима нови и за раздяла с толкова

0
pomorie botev galabovo 24

Дунав Русе гостува днес на последния Витоша в Бистрица с амбицията да запише втора поредна победа като гост. В предишния кръг драконите паднаха у дома от Берое, но преди това биха пак в София – Царско село. Наставникът на русенци Людмил Киров заяви, че познава отлично треньора на съперника Енгибар Енгибаров и че тимът му трябва да намери баланса между домакинствата и гостуванията. След финансовите сътресения сега нещата в Дунав са стабилизирани, макар и временно.

„Мартин Ковачев е наказан, други проблеми нямаме. Само Росен Колев е аут до края на годината. Най-вероятно няма да играе, защото не искам да рискувам здравето му. Имаме много голяма мотивация, тренирахме нормално, даже с настроение. Това е, което искам да виждам. Постепенно си връщаме предишния облик въпреки загубата от Берое. С Витоша ще е много тежък мач, независимо на кое място се намират. Треньорът им Енгибаров е доста добър, познаваме се отлично. Мога да кажа, че сме големи приятели. Образно казано, сега ще кръстосаме шпаги. Така се получава, че напоследък играем по-добре като гости, а преди година беше тъкмо обратното – навън не успявахме нищо да спечелим.

Време е да намерим баланс и да вземем и някое домакинство. Във Витоша имат добри състезатели, най-силно впечатление може би ми прави Кабов, който ми е много симпатичен. Има сериозни качества“, коментира Киров пред „Тема Спорт“.

Интересното е, че през лятото трима от Витоша – Милчев, Лазаров и Христов, подсилиха драконите.

„С играчите, които ще привлека през зимата, се надявам да надградим с 20-30 процента нивото на отбора. Говорил съм с 4 човека да дойдат. Имаме някакво разбиране с тях, което е добре. В същото време ще се разделим с 3-4 човека“, добави наставникът на русенци.