Любопитни разкрития за трансфера на Мариани, комисионните водили до „абстиненция и шок“

0
davide mariani 2

Изпълнителният директор на Левски – Павел Колев, направи любопитни разкрития около трансфера на Давиде Мариани в ОАЕ.

„Мариани е бил привлечен по настояване на Делио Роси и с него отпаднахме от Вадуц. Аз съм слушал приказки, че е не си заслужава парите, да се махал, че не ставал за Левски. След като дойде Петър Хубчев, изведнъж той се оказа, че едва ли не носи Левски на гръб.

Истината е, че Мариани като казус за Левски беше доста комплициран. Не само заради огромната си заплата, но и комисионни, които могат да доведат до абстиненция и шок. Аз бях натоварен да работя по този казус, който се оказа доста заплетен и скъп. Мариани говори 5 езика и е интелигентно момче. С него можеше да се коментира всичко. Идвал е при мен късно вечер да коментира някои неща, както и виждането си за мястото си в Левски. Той ми е казвал, че не се чувства добре, имал по-големи амбиции, искал в отбор, който се бори за отличия. След идването на Хубчев, нещата се промениха драстично. Просто му е трябвал правилният треньор. Тогава дойде интересът от Дубай. Работихме около 2 седмици. Ако вярвате, че дори Левски би могъл да задържи футболист, който има оферта от един от шейховете… И да искахме, нямаше как да го задържим, а и нямаше смисъл.

Хубчев ми е казал, че му трябват играчи, които искат на 100 процента да играят за Левски. А Мариани беше разколебан.

Имахме интерес да продадем футболист за такава сума заради финансовия феърплей. Ако го бяхме оставили при нас, някой вярва ли, че Мариани щеше да продължи да играе по същия начин. И да искахме, нямахме разумна причина да го оставим“, коментира Павел Колев.