Любомир Иванов триумфира в „Профи“ класа в първия кръг от Балканския ендуро шампионат

Enduro Balkan 2023
-
-

През изминалият уикенд (18-19 март) край Кърнаре се проведе първият кръг от Балканския ендуро шампионат. Участие в надпреварата взеха над 60 състезателя от България и Румъния, съобщи Българската федерация по мотоциклетизъм.

Домакините от местния клуб МСК „Х-Ендуро Кърнаре“ за пореден път се утвърдиха като професионалисти в организирането на състезания. Те отново бяха подготвили атрактивен формат на надпреварата, състоящ се от пролог в петък, близо 80-километрова навигация по GPS в Средна гора в събота и „Хард“ навигация с дължина 20 км в неделя.

В клас Аматьор, 14 годишният Любомир Синев от Ендуро клуб Севтополис  успя да се пребори с по–големите състезатели и си извоюва втора позиция в крайното класиране.

Бащата на Любомир, Георги Синев също се представи отлично в навигацията и ендурокроса, с което успя да спечели трета позиция в клас Сеньор в крайното класиране.

Победата в клас PRO взе Любомир Иванов от МСК „Препараторите“, който изпревари Андрей Ботоача от Румъния и Атанас Димитров от “Eндуро райдърс Старосел“. Пълно класиране от Ендуро Кърнаре 2023 може да видите тук.

За ендуристите следва първи кръг на Екстремния ендуро шампионат, който ще се проведе на 8 и 9 април в Стара Загора.

loading...