Люпко харесал двама… балканци за ЦСКА-София!

0
LUPKO PETROVICH

Люпко Петрович продължава търсенето на нови играчи за ЦСКА-София. В интервю за „Меридиан мач“ той сподели, че е харесал двама играчи от Сърбия за селекцията на „червените“. Освен това той говори за отношенията си с Любослав Пенев, както и за шансовете на тима да спечели титлата и Купата на България.

За работата му на „Армията“

Чувствам се отлично. Сегашната ми работа е доста по-лека отпреди. По-често си почивам, но мисля, че това е нормално. След толкова много години треньорска работа и стрес имах нужда от нещо по-леко. Гледам почти непрекъснато футболисти, пътувам. Наскоро бях в Сърбия да оглеждам нови играчи за ЦСКА. Няма да ви казвам кои съм набелязал, защото ако го направя, цената им ще скочи двойно. Но има един-двама, на които съм се спрял. Единственото, което мога да кажа за тях е, че са балканци.

За отношенията и комуникацията с Любослав Пенев

С него сме в отлични отношения. Имам голям респект към него, а и той към мен. Беше много голям футболист, а като човек е много честен и почтен. Разговаряли сме много пъти. По-често говорехме в първите дни след неговото идване на „Армията“. Тогава той още навлизаше в обстановката и трябваше да му кажа какво е работено, от какво имаме нужда, обсъждахме качествата на отделните играчи. Сега той вече ги е опознал много по-добре и няма нужда от много информация и съвети, защото знае какво да прави.

За играта на ЦСКА-София

Аз мисля, че се вижда, че с всеки изминал мач ЦСКА играе все по-добре и по-добре. Имахме някои контузени играчи, но вече всички са на линия и оттук нататък очаквам да продължим във възходяща линия. И резултатите показват, че напредък има.

За шансовете за титлата и купата

ЦСКА има голям шанс и за двете купи. Футболът затова е толкова велика и прекрасна игра, защото предварително в нищо не можеш да си сигурен. Аз мисля, че Лудогорец не е много по-добър. Да, те също са силни и имат класни играчи, но не мисля, че превъзхождат с много останалите, включително и нас.

За селекцията

Селекцията винаги е необходима и винаги ще я има. Отбор като ЦСКА е длъжен непрекъснато да опитва да надгражда и да става по-силен. Със сигурност през лятото ще опитаме да вземем трима или четирима футболисти, които да са по-добри от тези, които имаме сега. Имаме и такива с изтичащи договори и е възможно да се разделим с някои. Що се отнася за новия футболист от Руанда, той се прибра в родината си. Все още, ако решим, може да го вземем. Това ще се преценява допълнително. Ако на неговата позиция намерим по-добър, няма да го вземем.