Лудогорец в съдебна битка с Община Разград за 46 бона

0
ludogorets levski 13

Лудогорец и Община Разград влизат в съдебен спор за 46 000 лева, които представляват данък сгради за обекти, които се намират на територията на стадион „Лудогорец Арена“, пише „Тема спорт“. Основният спор в съда ще бъде дали стадионът е спортно игрище или не. ПФК Лудогорец 1945 е концесионер, а общината – собственик. Вече се проведе първото заседание, което бе в рамките на няколко минути и на него не се яви представител на клуба, откъдето бяха поискали отлагане, тъй като не е изготвена съдебно-техническата експертиза, разпоредена от съда.

От Община Разград бяха изпратили двама юристи, чието искане да бъде даден ход на делото бе уважено. Юристите представиха нови доказателства за своята теза, че футболният клуб трябва да плати над 46 000 лева данък сгради, в които влизат 42 033,79 лева главница и 4149,46 лева лихви за 2017 и 2018 година. Текстът на писмото на НАП не бе прочетен в съдебната зала.

В същото време от Лудогорец аргументират нежеланието си да платят налога с текст от Закона за местните данъци и такси. Според член 24, ал. 1, т. 10 от данък недвижим имот се освобождават парковете, спортните игрища, площадките и други подобни имоти за обществени нужди. От клуба поддържат тезата, че постройките в рамките на стадиона са спомагателни и се използват за функционирането на игрището като такова.

Следващото заседание на съда ще бъде на 17 октомври.

Лудогорец има договор за концесия на стадиона за срок от 35 години, а тепърва трябва да се изгради и сектор А, след като останалите три сектора са чисто нови.