Лудогорец тръгна взривно в Лигата на конференциите

0
ludogorets
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец победи с 4:0 Спартак(Търнава) в първия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. След ялово  първо полувреме, през втората част орлите пометоха гостите на своя стадион и спечелиха три точки в битката за първите две места в групата. Отборът заработи и 500 хиляди евро от наградния фонд на турнира.

Срещата започна с натиск от страна на Лудогорец. В 7-ата минута Бърнард Текпетей навлезе отдясно в наказателното поле и шутира, но ударът му бе блокиран. Последва добавка от страна на Якуб Пьотровски. След рикошет във футболист на гостите обаче топката стана лесна за Доминик Такач.

Първият удар към вратата на Лудогорец дойде в 15-ата минута, когато след центриране от корнер топката бе изчистена, а от границата на наказателното поле Филип Байнович стреля от воле, но не намери очертанията на вратата, пазена от Симон Слуга.

Текпетей проби през средата, премина чрез дрибъл през два защитници на Спартак Търнава и шутира от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл, но Такач демонстрира добър рефлекс и отрази в 19-ата минута.

Аслак Фон Витри получи топката от Бърнард Текпетей по десния фланг в 27-ата минути и стреля от малък ъгъл, а вратарят на Спартак Търнава улови кълбото.

Кайо Видал беше изведен в наказателното поле на гостите в 31-ата минута. Бразилецът се опита да излъже Доминик Такач, но не успя да стигне до удар към противниковата врата.

Иван Йорданов центрира остро в 45-ата минуна в наказателното поле на Спартак Търнава, там топката бе изчистена. Клод Гонсалвеш овладя и стреля опасно, но покрай десния страничен стълб на вратата.

По-малко от минута след подновяването на игровите действия през второто полувреме Лудогорец откри резултата. В 46-ата минута Бърнард Текпетей комбинира с Иван Йорданов, който отдясно си нагласи топката на левия крак и изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Спартак Търнава.

Само четири минути по-късно Матиас Тисера получи топката с гръб към вратата на гостите, обърна се и проби чрез дрибъл. Нападателят на Лудогорец сви топката за Якуб Пьотровски, който на втора греда чукна топката в опразнената врата.

Михал Дуриш напредна по лявото крило на нападението на Спартак и центрира в наказателното поле на Лудогорец, където от втора позиция навлезе Ян Бернат и стреля с глава, но над напречната греда на вратата, пазена от Симон Слуга в 55-ата минута.

След грешка от тъч за Спартак Търнава в 63-ата минута, Клод Гонсалвеш отне топката и комбинира с Бърнард Текпетей. Ганаецът продължи за Якуб Пьотровски, който от средна дистанция технично прати топката в долния ляв ъгъл, топката тупна пред Доминик Такач и влезе в мрежата за трети път.

Текпетей изведе Гонсалвеш зад гърба на отбраната, очи в очи срещу Такач в 66-ата минута. Ударът на футболисти на българския шампион обаче бе право в тялото на стража на Спартак Търнава.

След центриране от корнер в 70-ата минута от Аслак Фон Витри, Оливие Вердон стреля с глава на първа греда, но изстрелът му бе блокиран от футболист на гостите.

В 75-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Спартак Търнава, Клод Гонсалвеш си вдигна топката и стреля от воле, но над напречната греда.

След центриране от корнер в 84-ата минута в наказателното поле на Лудогорец, Роман Прохазка стреля от воле, но не успя да намери очертанията на вратата.

Крайното 4:0 оформи Руан Секо в самия край на мача.