Лудогорец няма победа над отбори само от 5 страни, с които е играл

0
ludogorets betis
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец няма победа срещу представители на 22 асоциации, като се е срещал само с отбори с пет от тях. „Орлите“ успяха да сломят в групите на Лига Европа единствения си австрийски съперник – ЛАСК, завършиха на два пъти наравно с гръцкия Олимпиакос, а най-голямата издънка е липсата на победа над молдовския Милсами, довела до отпадане. Лудогорец бе много близо до успех над единствения си мач с французи – ПСЖ, но изпусна победата в последната минута. Най-неуспешни са мачовете срещу испански отбори – без победа в срещите с Реал Мадрид, Бетис, Еспаньол и Валенсия.

Повечето отбори, с които Лудогорец не се е срещал, са такива, срещу които тимът няма да изпусне да запише победа. Става дума за отбори от Гибралтар, Естония, Андора, Армения, Фарьорските острови, Латвия, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Северна Македония и Сан Марино. Доста лесно преодолими изглеждат бъдещите съперници от Азербайджан, Албания и Кипър. Останалите три страни, с чийто представител Лудогорец не се е срещал, са Полша, Норвегия и Шотландия.

Интересен факт е, че „орлите“ нямат победа над отбор от държава, стартираща с буквата А: Албания, Андора, Армения, Австрия и Азербайджан./ „Мач Телеграф“