Лошо! Още един отбор в Трета лига май хвърля бялата кърпа!

0

Бъдещето на един от най-приятните отбори в Югозападната Трета Лига – Оборище Панагюрище е поставено на карта, научи Football24.bg. Причината е, че силният човек в клуба Илия Анчев се разделя с клуба. Анчев напуска клуба след 33 години. Именно той е причината Оборище да се превърне в един от най-стабилните отбори в трета лига през последните години. Като причина за раздялата, Анчев отбелязва липсата на подкрепа от страна на кмета на Панагюрище.

Ето какво написа Анчев без редакторска намеса

След тридесет и три години в управителния съвет на ФК “Оборище” и единадесет години начело / с едногодишно изключение в периода 2017-2018,когато представителния отбор изпадна от втора лига/ се оттеглям от управлението на клуба.Причините са ,че не получавам необходимата подкрепа и отношение от страна на кмета на община Панагюрище.Изпращани сме “ да вървим да играем в други общини”,беше наредено да се свалят рекламните табла на спонсорите на стадиона.Тук трябва да се търси и причината за липса на договор за спонсорство на клуба с букмейкърска компания.През всичките тези години вложих много страст ,емоции и отговорност за съдбините на панагюрския футбол,а сега у мен се настани разочарование и не виждам смисъл да продължавам в такава обстановка.Горд и щастлив съм,че в този период под мое ръководство “Оборище” записа най-големите успехи в историята и историческото влизане във втора професионална лига.Нито веднъж не предадох честта на клуба.”Оборище” се ползва с уважение и е символ на коректност във футболните среди.Оттеглям се от управлението без финансови задължения на клуба към футболисти,треньори,НАП,доставчици и други.

Искам да благодаря на всички футболисти,треньори,административно -помощен персонал за усилията,труда и отдадеността за успехите на клуба.Благодарност и на спонсорите “Асарел-Медет”, Община Панагюрище и “Бунай” без които съществуването и успехите на клуба бяха немислими.И не на последно място на моето семейство за разбирането и подкрепата през всичките тези години.Оставам фен на “Оборище”.

Само “Оборище “ !

05.06.2023 г.-Илия Анчев