Локомотив и Ботев с равенство в Надежда

0
lokomotiv sofiq otbor
Снимка: facebook.com/pfc.chernomore.varna
-

Локомотив(София) и Ботев(Враца) завършиха наравно 1:1 в мач, който се игра на стадиона в столичния квартал Надежда. Срещата протече интензивно, но и двата отбора вномваха за дефанзивните си дейсвия.

Ботев Враца започна по-активно. В 6-ата минута Браян Переа напредна през средата и изведе Марко Мажуга, който шутира от малък ъгъл, но Александър Любенов успя да отрази.

Първият удар за Локомотив София дойде в 18-ата минута, когато Красимир Милошев напредна през средата и шутира от средно разстояние. Вратарят на Ботев Враца Красимир Костов обаче се намеси рутинно.

Браян Переа изведе Спас Георгиев на чиста позиция в 20-ата минута, но фланговият футболист на гостите стреля покрай десния страничен стълб на вратата.

Локомотив София поведе в 31-вата минута, когато Симеон Мечев изведе Стив Траоре по левия фланг. Последният центрира в наказателното поле за Кевин Маи, който се пребори с бранител на гостите, за да продължи топката към Мечев, който изпрати кълбото в опразнената врата от близко разстояние.

Ботев Враца отговори на предизвикателството на Локомотив още в 35-ата минута, когато топката бе центрирана от лявото крило към точката за изпълнение на дузпа, където Мартин Смоленски свали с глава за Спас Георгиев, който стреля към долния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Александър Любенов да отрази.

Бруно Франко получи топката по лявото крило и веднага сви за Кевин Маи, който стреля от близко разстояние в 45-ата минута, но Красимир Костов отрази.

Локомотив София започна по-активно първата част. В 54-ата минута Стефан Ламбез напредна по дясното крило на нападението на столичните „железничари“ и центрира, а топката придоби фалц и рикошира право в напречната греда на вратата, пазена от Красимир Костов.

В следващите минути темпото стана по-ниско, а двата отбора играха предпазливо и не рискуваха.

Браян Переа опита удар от далечна дистанция и насочи топката към горния ляв ъгъл на вратата, но Александър Любенов направи феноменално спасяване в 77-ата минута.

Ботев Враца получи правото да изпълни статично положение в близост до вратата на Локомотив София в 81-вата минута. Мартин Ачков шутира, но топката премина над напречната греда.

Калоян Кръстев получи топката в наказателното поле и стреля от движение към долния десен ъгъл на вратата, но Красимир Костов отрази в 86-ата минута.