Локо (Сф) се мести на „Васил Левски“

0
pomorie lokomotiv sofiq 46

Нова промяна настъпи в мястото, където Локо София ще приема съперниците си в елита. Червено-черните вече ще домакинстват на стадион „Васил Левски“, а не на „Арена Царско село“. Там се игра двубоят им с Локо Пловдив, спечелен с 1:0. После на националния стадион трябваше да е мачът с ЦСКА-София, който обаче бе отложен. Както е известно, червено-черните нямат осветление на своето съоръжение в „Надежда“ и затова то не може да получи лиценз за елита. Другата пречка обаче е отстранена. Системата ВАР вече е монтирана на клубния стадион на Локо София. Босът Иван Василев се надява, че все пак БФС ще позволи някой мач в светлата част на деня да се играе в „Надежда“.

„Програмата ни в началото е изключително тежка – в първите шест кръга срещаме отборите от първата шестица на миналото първенство. От тези мачове – 4 са гостувания и 2 домакинства, които са условни, защото не играем на нашия стадион, а реално на неутрален терен. Убеден съм, че в светлата част от деня може и трябва да ни дадат да изиграем някой домакински мач. Между другото и ВАР система вече имаме.

Осветлението ни е разписано от министъра, имаме разрешение за строеж. Проектът е утвърден. Мисля, че сме готови. Остава да ни отпуснат само малко пари, за да може да се плати това осветление с помощ от държавата. Не става въпрос и за кой знае каква сума. Все пак този стадион е държавен. Не е мой, няма да си го нося вкъщи, а виждате какво съм направил и как го стопанисваме. Всеки ден се работи. Надявам се, че през есента ще се върнем у дома. Оптимист съм в това отношение. Ако и докато не се реши проблемът с осветлението, ще играем домакинствата си на „Васил Левски“, коментира пред vitoshanews.com президентът на Локо Сф Иван Василев.

loading...
предишна статияМанчестър Сити увеличава драстично заплатата на защитник, за да го задържи с нов договор
Следваща статияПетър Величков: Свидетели сме на поредното грубо нарушаване на Устава на Федерацията