Локо (Пд) и Славия – в името на рекорда или бягство от антирекорда

0
lokomotiv plovdiv otbor
Снимка: lokomotivpd.com

Локо Пд и Славия излизат днес един срещу друг в битка, в която „черно-белите“ ще опитат да достигнат рекорд, а „белите“ да избягат от антирекорд.

Пловдивчани са в серия от осем поредни победи и ако вземат трите точки днес, ще успеят да изравнят абсолютния си рекорд от девет успеха. Ако говорим само за двубои в един сезон, то и настоящата серия на „смърфовете“ е рекордна. Тази от девет мача е постигната в рамките на два сезона – три от тях са през 2002/03, а останалите – в следващия.

Най-черните серии на Славия са от шест поредни поражения, записани на два пъти. През 1987 година треньор на тима е Атанас Пържелов. Втората пък е през 2014 година и начело на тима е Милен Радуканов, като след уволнението му идва именно Колев.

Новият треньор на тима ще изведе днес „белите“ за шести път срещу Локо Пловдив. Той е на плюс от тези сблъсъци, като има три победи и две поражения. Славия обаче губи първия си двубой с него на 24 октомври 2014 година с 0:2 след попадения на Мартин Камбуров. Следват обаче три победи за водения от Колев тим срещу „смърфовете“, като две от тях са с впечатляващото 3:0, а другата е с 2:1. При двата класически успеха по две попадения вкарват Ивайло Димитров и Ради Василев. Последният двубой на Славия с Локо при Колев е 27 септември 2015 година и „белите“ пак губят 0:2 и то също с голове на Мартин Камбуров.

Иначе Колев има мачове срещу този съперник още с Локо ГО, Верея и Локо София, като интересно е, че в десетте двубоя няма нито едно равенство. При по-старите си престои Иван Колев е работил с двама от настоящите играчи – Емил Стоев и Георги Петков. Интересно, че Галин Иванов напуска тима тъкмо при идването на специалиста и играе в Азербайджан, Турция и Левски, преди да се върне в Славия, но Колев вече не е там./ „Мач Телеграф“