Левски с нов финансов директор! Сериозни промени се задават на „Герена“

0

Левски ще има нов финансов директор. На „Герена“ вече имат силна кандидатура за поста, пише „Тема Спорт“. Тя е била предложена на новия собственик Наско Сираков от фенското сдружение Тръст „Синя България“, което притежава 10 процента от акциите на клуба. Засега номинацията е минала предварително одобрение. И се очаква да бъде утвърдена на Общото събрание на клуба. То е насрочено за 17 юли.

В Левски се гласят промени и в маркетинговия отдел, където също се очаква нов директор. След 10 дни Сираков трябва да обяви и по-голям екип от хора, с които да вдигне клуба на крака.

Третият по големина акционер след Наско Сикаров и Тити Папазов излъчи и член на Надзорния съвет. Икономистът Петър Ганев ще заеме поста си на Общото събрание. Павел Колев също бе предложение на Тръста, още когато собственик бе Спас Русев. Колев отказа поканата, но след това прие такава от Васил Божков.

В момента Левски е в цайтнот. В края на миналата седмица бе сключен рекламен договор с букмейкърска компания, но сумите по него са крайно недостатъчни, за да бъде спасено положението. Наско Сираков вече на няколко пъти обяви, че задълженията, натрупани от началото на годината досега, са около 5 милиони лева – заплати на футболисти и персонал, данъци и осигуровки. Тези средства трябва да бъдат разплатени до края на месец юли. Ако това не се случи, то реалността за фалит става все по-голяма.

Левски взе лиценз за евротурнирите и Първа лига под условие – представил е погасителен план, който трябва да спазва. Отделно от това клубът е и под мониторинг от УЕФА.

Сините водят разговори с още няколко рекламодателя, включително и с евентуален генерален спонсор. Засега обаче сключването на мултимилионен контракт не е толкова близо.