Левски с клубен рекорд

0
levski lokomotiv sofiq kelian van der kaap
Снимка: levski.bg

Левски постави клубен рекорд на вчерашния злополучен мач с Локомотив Сф в столичния квартал „Надежда“, който завърши 2:2. „Сините“ изпуснаха в типичния си глупав начин победата, макар че водеха с 2:0, като затова помогнаха и съдиите с меко казано спорната дузпа в края на двубоя.

Въпреки това обаче, този мач ще остане в историята и с нещо друго. Келиан Ван Дер Каап изведе Левски с капитанската лента, като това се случи за първи път, откакто нидерландецът дойде на „Герена“ преди почти две години. Така той стана шестият капитан на тима от началото на сезона. В тази бройка включваме хората, извеждали тима с лентата на ръката си, но не и случаите, при които някой я слага в хода на мача. Това е абсолютен рекорд в историята на клуба. Досега Левски бе стигал най-много до петима капитани в рамките на един шампионат. Толкова бяха те през 2009/10, 2010/11, 2014/15 и 2018/19.

Конкретно през настоящия сезон с лентата в състава на Николай Костов се изредиха Ноа Сонко Сундберг, Ивелин Попов, Цунами, Николай Михайлов, Андриан Краев, а от вчера към тях се присъедини и Келиан Ван Дер Каап. Както е видно, трима чужденци и трима българи си препредадоха лентата от юли насам. А конкретно в първите 4 кръга от сезона тимът излизаше с четирима различни капитани. Точно в 50% от мачовете – 9 от 18 в първенството дотук лентата стоеше на ръката на Андриан Краев. Интересно е и това, че нито един от шестимата изброени нейни носители от началото на първенството не бе титулярен капитан през миналия сезон. Тогава такъв бе Пламен Андреев. Лентата бе дадена на младия вратар лично от бившия треньор Станимир Стоилов. Мъри настояваше капитани на тима да бъдат вратарите.

От тези, които бяха такива от началото на сезона, единственият, който е бил поне в един мач капитан на отбора и във всеки от предишните три първенства, е Николай Михайлов./ „Мач Телеграф“