Левски подписва договор с шампиона на Италия

0

Волейболен клуб „Левски София“ ще сключи договор за сътрудничество с шампиона на Италия „Кучине Лубе“ (Чивитанова).

Спортният директор на „Лубе“ Джузепе Кормио пристигна в България по покана на ръководството на „Левски София“.През юли волейболният колос от Апенините привлече новата голяма звезда на българския волейбол Александър Николов, а след работната визита бе взето решение да се подпише споразумение за дългосрочно партньорство между „Левски София“ и „Кучине Лубе“.

„Успешното приключване на трансфера на Алекс Николов в „Лубе“ (Чивитанова) беше повод да отправим покана за визита към господин Джузепе Кормио.

Щастливи сме, че той се отзова с готовност. Господин Кормио даде изключително висока оценка за базата и условията, в които се подготвят състезателите на „Левски София“. Нашите двудневни разговори доведоха и до ново положително развитие – постигнахме споразумение да задълбочим нашето сътрудничество в дългосрочен план.

Ще разработим програма за обмен на опит, на база на която наши треньори – волейболни и кондиционни, ще имат регулярна възможност да черпят експертиза от колегите си в „Лубе“. Планираме също така да изпращаме наши талантливи състезатели на тренировъчни лагери в базата на отбора в Чивитанова. Реализацията на този наш план дори стартира светкавично.

Вече за Италия заминаха бронзовите медалисти от Европейското първенство до 18 г. в Тбилиси Симеон Николов и Александър Къндев, които ще се включат в предсезонната подготовка на „Лубе“.

Не на последно място по важност – постигнахме договорка, според която „Лубе“ (Чивитанова) ще разполага с право на първи избор при евентуален трансфер на наши талантливи състезатели в чужбина.

Искрено се надяваме, че след Алекс ще има и други момчета от „Левски“, притежаващи нужните качества да попаднат в полезрението на един от най-силните отбори в света“, коментира единият от президентите на ВК „Левски София“ Давид Давидов.

Партньорството е категорично доказателство за дългосрочния план за развитие на българските таланти, който е предприел „Левски“ -написаха в официалната страница на клуба.