Левски на крачка от крайно позорен антирекорд!

0

Загубата от Славия не само утежни положението на Левски в борбата за място в Лига Европа, но е на път да му донесе и позорен антирекорд. „Сините“ вече са само на крачка от унизителното постижение да запишат цял полусезон без домакинска победа. Някога гостуващите отбори се плашеха само като зърнат прожекторите на „Герена“, но това вече е нищо повече от хубав спомен за левскарите. През пролетния дял на първенството те продължават да нямат победа.

Ако все пак има някаква утеха, тя би могла да дойде от това, че заради пандемията някои кръгове от шампионата бяха съкратени. Поради това мачовете, в които Левски се провали у дома, не се чак толкова много. Към момента те са четири, като единият от тях не бе на „Георги Аспарухов“, а на „Васил Левски“. Става дума за нулевото реми с ЦСКА-София през февруари. След това Левски загуби два пъти с по 1:2 от Славия, а веднъж и от Лудогорец с 0:1.

Не стоят по-добре нещата, ако добавим и турнира за Купата на България. В него Левски направи две нулеви ремита на „Герена“ – с Лудогорец и Локо (Пд), като след второто отпадна от турнира. Досега Левски няма полусезон в своята история без домакинска победа.