Левски и Айнтрахт договориха партньорство

0
levski fenove 1
Снимка: levski.bg

Левски и Айнтрахт ще сложат началото на важно сътрудничество. Особено за родния гранд. То ще бъде свързано с школите на двата тима. Специалисти от „Герена“ ще ходят в Германия на стаж, а „орлите“ ще пращат в София специалисти, които да водят лекции и занимания в Академията на „сините“. Германците са били впечатлени от наличието на голям брой собствени играчи в първия отбор на Левски. От своя страна шефовете на родния гранд искат талантите им да се развиват така, че да нямат проблеми да си осигурят трансфери в големите първенства в Европа.

 

Партньорството между двата клуба ще стартира още след реванша в четвъртък. Тогава във Франкфурт ще остане Нестор Юруков, за да уточни всички детайли около съвместната работа. Специалистът се завърна на „Герена“, след като преди това стана част от една от най-безсмислените чистки в клуба – тази в школата. Това стана по време на ерата на Йончо Арсов като шеф на Академията на Левски. С Нестор си тръгнаха и треньори като Красимир Петров и Борислав Кьосев, които показаха в последните години, че могат да работят и с мъже.

В момента начело на школата е Елин Топузаков. Под мониторинг обаче са всички треньори, които трябва да докажат, че имат място там./ „Мач Телеграф“

Левски продава национал след мача с Айнтрахт