Легендата Иниеста напуска Япония, но няма да слага край на кариерата си

0
iniesta
-
-

Бившият футболист на Барселона Андрес Иниеста обяви, че напуска японския Висел Кобе. 39-годишният световен шампион с Испания иска обаче да си намери нов отбор, в който ще завърши славната си кариера.

Договорът му с клуба изтича в края на годината, но Иниеста, който основто е резерва, иска да напусне още през юли.

„Първо, искам да приключа престоя си тук коректно и след това ще видя какви възможности има пред мен“, каза испанецът на пресконференция.

„Искам да продължа да играя и след това ще приключа кариетата си. Трудно е да го направя тук и за това ще потърся нов отбор“, обясни той.

Иниеста се присъедини към Висел Кобе през 2018 година с годишна заплата от 30 милиона долара. Преди това той прекара 16 години в Барселона, в които спечели четири пъти Шампионската лига и девет пъти стана шампион на страната. Иниеста е световен шампион и двукратен европейски шампион с Испания.

С Висел Кобе, който е собственост на милиардера Хироши Микитани, който е основател на гиганта „Ракутен“, той печели Купата на императора през 2019-а и Суперкупата на Япония година по-късно.
Андрес Иниеста има само три мача като резерва през този сезон. Да напусне Висел Кобе е „едно от най-трудните решения в кариерата му“.

„Винаги съм мислел, че ще завърша кариерата си тук, но нещата не се развиха, както ми се искаше“, каза още той.

Иниеста трябва да играе на 6 юни в приятелския мач между Висел Кобе и Барселона, който е воден от неговия бивш съобтолник и приятел Шави Ернандес.

loading...