Легендарен „син“ вратар: Грешката с Андреев дойде още от времето на Стоилов! Мястото на Михайлов не е на пейката

0
stefan staikov
-
-

Бившият вратар на Левски – Стефан Стайков – сподели мнението си след мача на „сините“ с ЦСКА-София. Той бе категоричен, че играчите на Николай Костов са изпуснали победата в дербито.

„За мен „сините“ бяха по-добри и изтърваха доста положения, които можеше да вкарат. И Густаво Бусато извади доста ситуации. Уелтън можеше да вкара сам срещу него, а в друга ситуация – можеше да се потърси подаване. Това бяха ключови моменти“, започна той пред „Мач Телеграф“.

„Пламен Андреев сбърка във втора поредна среща. Губим точки. И срещу Лудогорец, и срещу ЦСКА. Топка не се връща към центъра, а се изритва в тъч в конкретни ситуации, за да могат да се върнат бранителите и да се позиционират. Тогава имаш време да се поправиш. Два пъти сбърка в мача с „армейците“. За щастие, не се възползваха. Лудогорец му вкараха в неговия ъгъл. И на мен ми се е случвало от невнимание. Но такива грешки са елементарни, реално проваляш отбора. Ако ги бяхме взели тези два мача, щяхме да сме трети и с възможност да се атакува първата позиция. Черно море и Локо Пд в даден момент ще се сринат. Пламен е добър вратар, но има още много да учи. Не бива да си мисли, че е готов. Грешката дойде още от времето на Станимир Стоилов, когато го направи капитан. Не го разбрах това. Той е дете, а в състава имаше други 10, които могат да вдигнат отбора в труден момент. Не съм против вратаря да е капитан, но той трябва да има авторитет. Да ти се скара, когато направиш грешка и да се вдигнеш. Аз нямам нищо против да се дава шанс и занапред на Андреев. Ники Михайлов е точно в моето положение, когато бях в Левски преди да ме освободят. Много съм си мислил. Ники направи много за Левски, но трябваше да стане и да си тръгне. Той може да играе някъде другаде. Не му е мястото на пейката. Има още 3-4 години, в които може да пази. Независимо в кой отбор. Много хора го плюят заради баща му. Това не е правилно и не го одобрявам. Пламен Андреев трябва бързо да влезе в час. Това е Левски! Това се отнася не само за него, а и за всички останали. Ако не влезеш в час, е ясно, че не си за този отбор. В Левски няма кой да те чака“, завърши Стайков.

loading...