Лечков с нагло обяснение за провала

0
-
-

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори за проблемите на родния футбол след серията от загубите на националния ни тим. Лечков говори пред Дарик и и поиска законодателни промени и помощ от държавата.

 

„Футболът е отражение на това, което се случва в държавата. Вижте и другите спортове.  Борбата, волейбола, художествената гимнастика, нямат успехи. Виждате кои хора ги водят. Едно и също“, заяви Лечков и каза защо в родния футбол няма добри играчи.

„Защото майките им са по-амбициозни от тях. Тренират до 14 години и после се отказват. После се редят на опашки да се снимат и да вземат автографи с участниците от „Игри на волята“, а не от нашите футболисти.

Лечков подчерта, че това, което е отговорност на БФС е свършено и той не може да се меси в работата на отборите и треньорите.

„Не мога да кажа на президентите какво да правят. Особено на тези с много голямо его. Виждате треньорите как сменят, като носни кърпички“, заяви той.

„То не е отсега пропадането в националния отбор. Аз от 15 години алармирам за това“, заяви Лечков, който подчерта, че другата седмица Изпълкомът ще реши бъдещето на треньора на националния отбор Младен Кръстаич.

loading...