Лъснаха „Бончук“ за Левски, направиха паркинг за „сините“ фенове

0
-

Невероятна организацията тече в Дупница от понеделник насам. За целта кметът на града инж. Методи Чимев мобилизира служители на общината, както и привържениците на отбора. Трибуните на стадион „Бончук“ бяха прочистени от храсти и камъни, пише „Мач Телеграф“. Улиците около съоръжението също бяха лъснати за двубоя, който се чакат с нетърпение от целия град.

Очаква се днес на трибуните да има близо 3000 фенове. Толкова са билетите, които бяха пуснати в продажба за двете агитки. Зад трибуната за гости пък пространството също бе изчистено от зеленината, за да бъде изграден временен паркинг, който ще се ползва от агитката на гостите.

Полицията е съставила и специален план за опазването на реда на мача. Привържениците на Левски ще бъдат пресрещнати в подстъпите на града и ще се оправят към стадион „Бончук“ под конвой. Дупничани се надяват, че всичко ще премине без проблеми, въпреки че агитките на двата отбора хич не се харесват. Един от последните им мачове в елита бе белязан от грозни сцени по трибуните, след като запалянковците търсеха саморазправа едни с други.

Иначе инж. Чимев предприе и една крайна мярка, за да помогне на полицията. Той въведе сух режим в квартал „Спартак“, в който се намира стадион „Бончук“. В заповедта влизат не само заведенията, които са около съоръжението, но и останалите в квартала. Забраната влиза в сила днес в 6 часа и ще бъде отменена едва в 18,00 часа.

„Заповедта е сведена до знанието и на Началника на РУ-Дупница за контрол и налагане на санкции на нарушителите. Мярката се предприема, за да не се стига до изстъпления преди и по време на самата среща“, написаха от Общината.