Култов Крушарски: Къде е Езе,или е станал за мезе? За 24 часа правя екип за БФС!

0
-
-

Един от собствениците на Локо Пд Христо Крушарски в последните дни отново е под светлината на прожекторите, след като заяви, че ще се кандидатира за шеф в БФС. Потърсихме бизнесмена с въпроса дали това е истина и каква е ситуацията в Локо Пд, където част от водещите играчи са с изтичащи договори, а предстои Общо събрание и избиране на нов Управителен съвет. Ето какво заяви той пред “Тема Спорт”.

Г-н Крушарски, колко сериозно трябва да приемаме думите ви, че ще се кандидатирате за шеф на БФС? Или просто стряскате другите кандидати?

Не, не ги стряскам. Този път е сериозно и започвам совалките. На някои хора не им се вярва, но ще повярват.

Имате ли някакви идеи относно програма за развитие на футбола, екип, с който ще работите?

Аз съм показал, че мога да работя във футбола. Екип лесно се намира, когато поставиш целта и видиш хората, които имат желание да променят нещата. Екипът ще го събера за 24 часа. Познавам достатъчно хора и достатъчно хора ми вярват.

Нали знаете, че в такива моменти към вас ще се прилепят и хора, които търсят лично облагодетелстване. Как ще ги прецените тях, за да не го допуснете?

Първо ще ги попитам дали имат леля и ако имат леля, знаете какво следва. Достатъчно съм врял и кипял, за да мога да преценя кой за какво се лепи.

Кандидатурата за шеф на футболния съюз означава ли, че ще напуснете управлението на Локо Пд?

Ако ме изберат, Локомотив става един от всички отбори без да съм задължен към него. Напротив. Те ще бъдат най-изтезавани. Можете да попитате някой от моите близки и роднини как се чувстват под мое ръководство. Някои от работниците са по-добре от моите роднини. При мен нещата са ясни – който си върши работата – живее, който не я върши си намира начин да лови гората бързо Локомотив ще бъде като всички останали – равен с равен. Досега трябва да сте видяли, че играем феърплей и аз съм феърплей…

Появи се информация за общо събрание и смяна на ръководния орган на “Лаута” – какво трябва да очакваме или е само проформа?

Не, не е проформа. Има развитие. В момента текат преговори и нещата ще се случат в скоро време. Аз съм поставил моите хора за УС и от тази гледна точка няма проблем, но чакам колегата да свикат общото събрание. В момента аз нямам тези права. Аз съм предложил УС да се състои от 5 човека – двама от него, двама от мен и Павел Колев.Нямам притеснения, че Колев е доведен от тях.

В какви отношения сте с другия собственик?

Това са лични неща и засега предпочитам да си останат затворени, за да не се дразни.
Част от водещите играчи са с изтичащи договори и могат да си тръгнат като свободни агенти. Мениджърът на един от тях ми сподели, че клиентът му е категоричен, че няма да поднови контракта си, заради финансова несигурност, забавяне на плащания.

Истина ли е това?

Аз досега не се бърках. Започнах да се бъркам сериозно от миналата седмица. Имахме някакви договорки с моя партньор. Другата седмица нещата ще се изяснят. А на този мениджър и на този футболист, ако се е помислил за звезда мога да му дам един пример. Нека погледне къде е сега един, който също беше “голям футболист” с английски агент – Стивън Езе. Някой чувал ли е скоро за него или е станал за мезе? Много е лошо да си куц кон и да се помислиш за бегач.Такива много са минали и са отишли после наляво и надясно. Пожелавам му попътен вятър. Знам кой е. На 1-ви се прибирам от Абу Даби. На 2-ри ще направя два разговора с тях и който иска – иска, а който не иска – да лови гората и от Нова година сяда на пейката и ще чака попътния вятър да го отнесе там, където иска да отиде.

Казахте, че от другата седмица хващате юздите – това означава ли, че Христо Крушарски ще бъде водещата фигура в Локомотив?

Не. Ще съм една от водещите фигури. Мисля, че с моя партньор се разбрахме на тази тема. Ще върна реда, който бях наложил навремето.

А ще има ли финансова стабилност в клуба?

Кога е нямало?

Не знам. Вие кажете…

Има ли финансова стабилност в света? Какво значи финансова стабилност?Според агента не са взимали 2-3 заплати, наеми…Щом има нещо – ще го изчистим. Навремето имаше по 3-4 месеца неплатени заплати, но има ли някой, който в крайна сметка не си е взел всичко по мое време? Да бъдат спокойни, да дишат чист въздух, да събират енергия и да я хвърлят на терена, а не да им пълнят главите с лоши мисли, че някой ги търси. Те се крият, но никой не ги търси. Този футболист да не забравя откъде изгря и къде го видяха.

Поставяте ли някакви цели пред Локомотив като крайно класиране или купата, където се падна възможно най-тежкия съперник – Лудогорец?

Вие журналистите много забравяте и имате къса памет. Помните ли мача с Лудогорец за Суперкупата? Приех да играем на техен терен – отидохме и ги бихме. Човек, който живее без цел за какво му е този живот? Моята цел е за след 50 години, когато ще съм на 116. Локомотив винаги ще има цел, но най-важното е да направим красив театър и да върнем хората на трибуните, а не да правим циркове и никой да не ни гледа.

Как върви изграждането на тренировъчната база и строежа на стадиона?

Мога да говоря за тренировъчните терени, защото аз ги правя. В момента се изгражда поливната система и след това се започва хумусния слой и затревяването.

Значи на пролет може да зарадвате играчите?

Да! Ние можем зарадваме всички, ако се обединим и започнем да даваме само позитивни неща на тези млади момчета, а те да се радват и наслаждават, а не като сега да отиват във футбола само, за да стават звезди. Скоро на един такъв ще му набия обръчите, за да ходи по земята, а не да лети.

Явно се връщаме отново към темата за БФС – ако спечелите, бихте ли работил с някой от хората на Борислав Михайлов или те вече са достатъчно компрометирани пред хората?

Ако някой иска да работи с мен и е компетентен… Ако се съобразява с моите условия и без шуробаджанащина, мога да работя с всеки един, дори и с Боби. Разберете, че трябва да има приемственост. Едно време те отсвириха Батето и вижте къде сме сега ние индианците.

А с някой от щаба на Димитър Бербатов?

Защо не? Който има желание да работи… Аз съм отворен човек. Имам спортна злоба, но не и човешка. Мога да работя с всеки. Без хора нищо не става. Сам човек е само за тоалетната. Който е готов да помага, за да върнем българщината и да ни гледат и да ни се радват, да заповяда. Мен ме псуваха, крещяха, обиждаха по терените, но хората ме срещат, стискат ми ръката, радват ми се. Всеки, който ми е показал, че греша, съм му се извинявал. Аз не съм злопаметен. Аз съм нормален човек. Възпитан съм да уважавам, за да ме уважават. Викат ми пияница, но никой не е изпил с мен една чаша. Някой видял ли ме е в такова състояние? Какво да направя, че такъв ми е външния вид? Да се разсърдя на майка ми и баща ми, че са ме направили такъв.

loading...