Култов Чичо Венци: Ако Кралев си мисли,че да си шеф на БФС е като да си министър…

0
levski slaviq 313

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg ,варианта спортният ни министър Красен Кралев да оглави БФС.

„Не знам дали ви направи впечатление, но Красен Кралев даде многократно насоки за българския футбол. Ако толкова иска да управлява БФС, да заповяда. Само че да знае, че това не е като да си министър. Знаете онази приказка: мераклиите сме много, но… Сега е лесно да режеш лентичките и да ти се усмихват всички. Да си президент на БФС означава всекидневно плюене по теб. Кралев даде насоки, каза какво трябва и как трябва да стане – все си мисля, че това не му е работа. Щял да подпомага детско-юношеския футбол. Добре, но това е лесната част: 100-200 хиляди на година, а мъжкият футбол какво ще го правим? Парите за мъжкия футбол знаете ли колко са. Това ми напомня за едно изказване на Тодор Живков. На един пленум той каза: „Какво ще решаваш ти? Решава този, който има пари. Като нямаш пари, какво ще решиш“. Изгледайте клипа с това изказване“, каза Стефанов.

„За мен най-добре е да се проведе конгрес след края на шампионата. На 28-и ще се съберем и ще обсъдим всичко това. Йордан Лечков каза на последния Изпълком, че ще се разпише редом с всички нас. Дали се е разписал, не знам. Не съм от ДАНС все пак. Смятам, че когато един мъж даде дума, държи на нея. Коскоджамити мъж е. Ако се отметне, ниско ниво значи“, завърши президентът на Славия.