KS Репортер: И селските стадиони във Франция с козирка и осветление (СНИМКИ)

0
-

Уважаеми читатели на KotaSport.com, първият материал в рубриката ни “KotaSport Репортер” пристигна от Франция. Снимки и любопитни подробности за стадиона във френско селце ни изпраща

[sociallocker id=5830]

Станимир Радев. Припомняме Ви, че всеки един от Вас може да стане своеобразен репортер в нашата медия. В рубриката ни “KotaSport Репортер” ще поместваме Ваши материали – новини, сигнали, коментари, анализи, снимки… Всичко, което Ви се струва интересно и любопитно от света на спорта, може да ни изпращате на редакционната поща на сайта NEWS@KOTASPORT.COM. Ние от своя страна ще публикуваме Вашия материал в сайта. Няма да бъдат допускани (или ще бъдат цензурирани) материали, съдържащи нецензурни изрази, обиди на етническа или религиозна основа.

Ето и какво ни пише г-н Радев:

Здравейте, уважаема редакция на KotaSport.com,

Казвам се Станимир Радев. Напоследък стана изключително популярна и коментирана темата за българските стадиони и лицензирането им за т.нар. ни Първа професионална лига. Както е добре известно, едно от условията е съоръжението да има осветление. Изпращам Ви снимки и информация за стадион във френското селце Coulgens (Кулжан), което е с население от 500 жители.

Стадионът е построен през 50-те години на ХХ век и от едната страна е имал 2 метра наклон. Някъде през 90-те години е бил изравнен и обновен, получавайки сегашния си вид. F.C. Coulgens винаги е играл в Първа Департаментална лига (еквивалент на нашата “А” областна група) – 4-о ниво на френския футбол. С днешна дата тимът не съществува и стадионът не се стопанисва. Клубът е закрит преди около 8 години. Причината е, че селото е обезлюдено и няма млади хора, които да играят там. Преди 3 години, обаче на стадиона е поставено осветление за 40 000 евро, по европейски проект.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

loading...
#
предишна статияКултова цел пред ПСФК Черноморец – отпадане в “Б” Областна!
Следваща статияЛевски преговаря с Херо!